Mailbox.se - Störst i Norden!

FORETAG.NU - 28 Juni 2011

Vi förverkligar dina drömmar!
Mer IT hos små företag
De små företagen borde använda IT mera och bättre. Det tycker regeringen som nu tillsätter en utredning som ska föreslå åtgärder för att öka småföretagens it-användning.
Ett exempel på vad som kan förändras är e-handeln. Enligt en studie från The Boston Consulting Group såldes endast 6 procent av småföretagens försäljning online under 2009, jämfört med 27 procent för de stora företagen.
- En ökad digitalisering av småföretagen skulle öppna många nya affärsmöjligheter. För svensk konkurrenskraft och tillväxt är det viktigt att småföretagen kan utnyttja informationsteknikens fulla potential. Den här utredningen ser jag som ett viktigt steg för att nå det målet, säger it- och regionminister Anna-Karin Hatt. (FL-Net)


Vinnare fjärde året i rad! - Bladministration - det kompletta ekonomisystemet

www.blinfo.se


Posten utvidgar i Hallsberg
Det blir NCC Construction som får bygga den nya miljöcertifierade terminalen för postsortering i Hallsberg. Förutom terminalen så blir det en tillhörande lastgård, parkering, anslutningsvägar och markanläggningar. Ordern, åt kunden Posten Meddelande AB, är värd ungefär 300 miljoner kronor. Terminalen är cirka 28.000 kvadratmeter. Tåg ska kunna docka till terminalbyggnaden direkt från Västra stambanan och upp till 65 lastbilar och bilar kommer till terminalen varje dag. Projektet startar omgående och ska vara färdigt i december 2012. NCC sysselsätter mellan 80 och 100 personer i projektet. (FL-Net)


Få kan få råd

63 procent av svenska folket sköter sin privatekonomi aktivt och majoriteten anser sig ha god kunskap om privatekonomi. Samtidigt har 16 procent någon gång fått ekonomiska problem på grund av sitt köpbeteende, och var tionde svensk vet inte vem de ska fråga om råd när det gäller den egna ekonomin. Detta enligt Visa Europe som nu lanserar Smartare pengar - en sajt för konsumenter som vill fördjupa sina kunskaper i privatekonomi.
-  Nyckeln till en bra och välskött ekonomi är kunskap. Enligt vår undersökning har var sjätte person någon gång känt att de har fått ekonomiska problem som resultat av sin konsumtion eller köpbeteende, och sex procent av befolkningen förstår inte hur de ska hantera sin Privatekonomi, säger Christina Lind, Sverigechef på Visa Europé. (FL-Net)
http://www.smartarepengar.nu/


Mjölby Stadshotell - Mer än 135 års erfarenhet av god service!

www.mjolbystadshotell.se


Höj beredskapen för finansiell höststorm
Svenska företag måste nu höja beredskapen för betalningsproblem på ett antal marknader. Trenden med bättre betalningsförmåga globalt går mot sitt slut och en kraftfull försämring hotar mot slutet av året. Det tror i alla fall det internationella affärs- och kreditinformationsföretaget Dun & Bradstreet:
- Flera faktorer kan samverka till något som påminner om den perfekta stormen, varnar D&B Sveriges vd Patrik Attemark. Med faktorer som höga energipriser, en skuldkris i Europa som hotar stabiliteten i banksektorn, utbudsstörningar efter den japanska tsunamin och stigande räntor som en följd av att centralbanker världen över svarar på stigande inflation finns en stor risk för ett kraftigt ökat antal betalningsinställelser mot slutet av året. (FL-Net) 
Grekland ger ingen ny finanskris
Greklandskrisen får en lösning som minskar oron på finansmarknaden, oljepriset sjunker och de senaste månadernas internationella konjunkturförsvagning är tillfällig. BNP-tillväxten i den svenska ekonomin blir 4,2 procent i år och 3,2 procent nästa år. Riksbanken höjer styrräntan till 2,25 procent till slutet av det här året och till 3 procent till slutet av nästa år. Riskerna för en sämre utveckling är dock stora. Det tror SBAB Bank i en konjunkturprognos.
– Vår bedömning är att återhämtningen i omvärlden fortsätter i hyfsad takt, att marknadsoron blåser över och att räntorna börjar stiga igen. Det saknas dock sannerligen inte osäkerhets- och riskfaktorer i denna bedömning, säger Tor Borg som är ränteanalytiker på SBAB Bank. (FL-Net)

 

Karriären toppar vid 44
Se till att planera din karriär så du toppar i tid - fram till 44 års ålder går det att göra karriär, sedan går det långsamt utför trots att du fortfarande har ungefär 20 år kvar att arbeta. Är du chef eller jobbar med forskning och utveckling håller du längre, då toppar du vid 48 års ålder medan kundtjänstmedarbetare och andra serviceyrken står vid toppen av sin karriär när de är i snitt 39 år. Samtidigt kan åtta av tio 55-plussare tänka sig att växla upp och byta jobb eller ta ett större ansvar i arbetslivet. Detta kan man läsa i den senaste Work Life-undersökningen från Manpower där drygt 8.000 personer svarat på frågor om arbete och karriär.
– När svenskarna menar att de står på toppen av sin karriär har de flesta i själva verket 20 år kvar att arbeta och samtidigt ser vi att de som är över 55 år har både ambition och vilja, säger Peter Lundahl, vd ManpowerGroup Sverige. (FL-Net)Kolla in Sveriges billigaste webbhotell
www.regit.seRadannonser

11-06-27 Alkotester engångs
11-06-27 Aktiebolag med insatt aktiekapital
11-06-27 Jobba var du vill- Stranden, hemifrån, Grekland etc..
11-06-27Guidad personlig meditation
11-06-27 Ljuslåda, Reklamskylt
11-06-26 Vi lagar alufälgar
11-06-25 Flaggor och Reklamartiklar
11-06-25 Besök vår webshop Trollboa
11-06-24Sälja och köpa bilder på nätet
11-06-23 Jobb Hemifrån- Med ett unikt affärssystem
11-06-21 850 kilo guld damm + 22 karat
11-06-20 Antikt kassaregister från National USA
11-06-19 Livsmedelsbutik säljes, Malmö city
11-06-18 Arbeta Hemifrån! Vad? Vi hjälper dig igång! Bara du har tillgång till dator och telefon
11-06-17 Lagerhall Dancover 8,00 x 15,00 x 2,50 x 4,20
11-06-17 FleXtents 3 x 3 m Basic ( Uppfällningsbart Tält )
11-06-16Gratis tidrapportering


Läs fler radannonser på www.vinden.se


Annonsera gratis du också på:
http://apollo.fl-net.se/foretag/newBuynSell.do

Businessnyheter direkt ON-LINE!

Fler artiklar och alltid med det senaste från hela världen direkt på Foretag.nu

Surfa direkt till http://www.foretag.nu

HEMSIDA | ANNONSERING | HAR DU OUTLOOK? | AVPRENUMERATION / UNSUBSCRIBE

© Allt eftertryck förbjudes. Men vidarebefordra gärna mailet till någon du känner.
FL-Net öppnade 1996 och har idag 1,2 miljoner unika besökare/läsare varje månad.
Läs mer om FL-Net på www.fl-net.se