20 April 2012 IN- & UTRIKESNYHETER

mailbox.se
HUVUDSPONSOR

Tre gripna efter skottlossning
Tre män har gripits, misstänkta för den skottlossning som inträffade på Dimvädersgatan på Hisingen vid midnatt natten mot torsdag, uppger SR Göteborg.
Ytterligare en man har tagits in för förhör. Omkring tio polispatruller, några med hundar, och polishelikopter ryckte ut efter larmet om skottlossning.
Vid ettiden kunde tre män gripas. Flera vapen beslagtogs. Männen är mellan 25 och 30 år och de är misstänkta för vapenbrott och framkallande av fara för annan.
Ingen har rapporterats skadad i samband med händelsen.
(Sveriges Nyheter)

ANNONS


piggybingo.com

Rattfyllerist jagades i 120
I förra veckan körde en polis 120 kilometer i timmen, i jakten på en misstänkt rattfyllerist på riksväg 71 utanför Malung, uppger SR Dalarna.
Den jagade mannen svarade med att försöka preja polisbilen. En ny katastrof var i antågande, då den jagade fick möte då han körde på fel sida av vägen.
Till slut körde den misstänkta av vägen och kunde gripas.
(Sveriges Nyheter)

27-åring överklagar morddom
Den 27-åriga man som av Blekinge tingsrätt dömdes till tolv års fängelse för mord på sin barndoms- och arbetskamrat, har överklagat domen, uppger Sydöstran.
Mannen vill att åtalet ogillas och han vill befrias från det utdömda skadeståndet. I andra hand yrkar mannen på en lindrigare dom.
Enligt 27-åringens försvarsadvokat är det inte ställt utom allt rimligt tvivel att det var 27-åringen som mördade mannen, då det saknas teknisk bevisning.
Advokaten menar att domstolen lagt alltför stor vikt vid ett erkännande från 27-åringen, som han senare tog tillbaka.
Inom åtta veckor ska hovrätten besluta om man prövar fallet.
(Sveriges Nyheter)

ANNONS


www.bigpoint.com

Uppsagd efter hundrastning
En 25-årig hyresgäst i skånska Sankt Olof rastade konsekvent sin hund på gräsmattan framför hyreshuset där han bodde. Detta pågick under minst ett halvårs tid, uppger tidningen Hem och hyra.
25-årigen samlade ihop avföringen från hunden i två stora högar, som sedan blev liggande. Hyresvärde gillade inte detta beteende och hyresgästen blev uppsagd.
Hyresnämnden, som prövat ärendet, har givit hyresvärden rätt och 25-åringen tvingas att flytta.
(Sveriges Nyheter)

Olagligt smutsig luft i Sverige
I fjol fälldes Sverige av EU-domstolen för att landet inte uppfyller de krav på luftkvalitet som finns inom EU, uppger Ekot.
Partikelhalterna är för höga i flera svenska städer. Detta kan leda till att Sverige än en gång kommer att ställas inför rätta.
Det rör sig om små partiklar som består av uppvirvlat damm från gatan. Det innehåller bortrivet material från sliten asfalt, rester från bildäck och framför allt dubbdäck bidrar till att slita loss ämnen ur asfalten.
De minsta partiklarna kan ta sig in i människokroppen och blodet, och där leda till blodpropp och hjärtinfarkt. Större partiklar kan fastna i lungorna.
Varje år sker tusentals dödsfall, som kan kopplas till dessa partiklar. Sverige har varit ett land som ivrat för lagstiftning kring luftföroreningar, men lyckas alltså inte leva upp till kraven.
(Sveriges Nyheter)

ANNONS


www.formlife.nu

Fler skolkare mister bidrag
I år blev mer än 5.000 gymnasieelever av med sina studiebidrag från Centrala studiestödsnämnden, CSN, uppger DN.
Reglerna för skolk har skärpts och jämfört med samma period förra året, har 900 fler mist sitt studiebidrag. I fjol blev en elev av med studiebidraget när den hade skolkat mer än 20 procent av lektionerna under en månads tid.
Vid årsskiftet blev reglerna hårdare och skolorna ska nu rapportera skolk till CSN redan när eleven bara har några timmars ogiltig frånvaro.
(Sveriges Nyheter)

Surfare dödad av vithaj
En man dödades på torsdagen av en haj i Koeel Bay utanför Kapstaden i Sydafrika. Mannen surfade bodyboard och blev angripen flera gånger av hajen, som enligt vittnen var en 4-5 meter lång vithaj. Mannens döda kropp hittades vid några klippor.
(Sveriges Nyheter)

ANNONS


www.betsafe.com

Breivik planerade fler dåd
Anders Behring Breivik planerade att spränga tre bilbomber. Men att tillverka bomberna var alldeles för komplicerat, så han nöjde sig med en.
Det framkom under torsdagen i rättegången mot den mordåtalade norrmannen. Efter bombdådet i Oslo var han missnöjd.
- De sa att en person hade dött och då tänkte jag att det var ett fiasko. Målet med sprängningen var att döda hela regeringen och statsministern, sade Breivik.
Han åkte till Utøya den 22 juli, samma dag som den förra statsministern Gro Harlem Brundtland talade på ön. Breivik berättade under rättegången att han hade planerat att halshugga Brundtland och filma det. Därefter skulle han fortsätta med att döda de andra deltagarna.
- Målet var inte att döda 69, målet var att döda alla. Jag står för det jag har gjort och jag skulle göra det igen.
(Sveriges Nyheter)

Dagens film
Baby can I hold you
Trancy Chapman -Baby can I hold you - live HD sound
Dagens TV
Här hittar du hela dagens TV på

www.kanal.nu
Vädret.nuVäder idag

Se hela veckans väder på
www.vadret.nu
Nyhet.nu
In- & utrikes
Utvalda händelser från hela världen!
Företag.nu
Business
För dig som älskar affärer!
IT-Nytt.nu
Data/IT/Mobilt
Allt om den digitala världen!

Ladda ner appen gratis!

Detta mail kommer från mailbox.se och utges av FL-NET AB. Allt eftertryck förbjudes men vidarebefordra det gärna till någon du känner. Vi har idag över 2,7 miljoner prenumerationer via e-post.

Annonsera
Har du Outlook?
Kundtjänst

Avbeställ/Unsubscribe